Arbetsprocess

våran-arbetsprocess

Planeringsstadie

För att vi verkligen ska kunna leverera en lyckad digital lösning till kund måste vi fullt ut förstå oss på er dagliga verksamhet och detta kan var allt från produkter till verksamhetsstrategi.

Tittar vi på en komplett hemsidelösning så inleder vi direkt med ett möte där vi kartlägger viktiga aspekter så som:

  • Syftet med hemsidan.
  • Vilka mål finns det med hemsidan.
  • Designstruktur på hemsidan.
  • Särskilda funktioner.
  • Önskemål.

Resultatet från denna process är att vi får fram en tydlig kravspecifikation och en tydlig mall / skiss hur hemsidan ska se ut när väl produkten är färdig tillverkad. Denna process måste göras grundligt så inte onödiga frågor / missuppfattningar uppstår under projektets gång.

Även om det kan bli lite tjatigt i längden så är det alltid en god tanke att försöka utmana varje beslut med ett “Varför” då det är lätt att missa något eller att det finns bättre sätt att lösa det på.

Design & Koncept

När vi väl har spikat kravspecifikationen kan vi börja vårat arbete med att strukturera upp arbetet med hemsidan och det här det magiska händer till en viss del.

Vid detta stadiet har vi fått tillgång till eran digitala logotyp om en sådan finns och det här vi plockar fram ett förslag på färger, typsnitt och ett koncept på hur hemsidan kommer se ut.

Det kan hända att vi plockar fram ett designelement eller funktion vi tycker skulle passa eran hemsida då många idéer dyker upp på vägen. Skulle detta hända så dyker det upp på konceptbilderna och vi kommer att tala om vad vi har lagt till extra och det är bara för er att godkänna det eller inte.

När väl ett godkännande är på plats övergår arbetet för oss att försöka förverkliga konceptet som båda parter har kommit överens om.

Utvecklingsfas

Våran djupa men även breda kompetens är inom webbproduktion och detta gäller både front-end, back-end samt sökmotoroptimering.

Det krävs en hel del erfarenhet att kunna bygga användarvänliga hemsidor men även så att hemsidan är sökmotorvänlig och detta är en viktig balans som vi har lyckats bemästra genom åren.

Vi jobbar nästan uteslutande med bara WordPress och vi har blivit väldigt slipade genom alla våra WordPress-projekt. Säkerheten ligger alltid som första prioritet när det kommer till programmering och de plugin vi väljer så ligger säkerheten i fokus. Vi är väldigt restriktiva kring valet av plugins.

Det händer ibland att vi sätter upp en tillfällig adress till hemsidan under utvecklingen i fall vi vill att kunden ska se något då fel kan hittas vid ett tidigt skede.

Lansering

Programmering / utveckling i all ära men det är något lite ut över det vanliga att få lansera något nytt på internet och lanseringen av den nya hemsidan är ett av våra favorit moment.

Vi hjälper gärna till med lanseringen av den nya hemsidan genom att ladda upp filerna på ert webbhotell och konfigurera filerna. Äger ni ingen egen domän eller webbhotellskonto så hjälper vi er med det.

Vi driver inget eget webbhotell för våra kunder då det finns nischade företag som gör det mycket bättre men vi är djupt insatta kring vilka webbhotell som är värda att rekommendera så söker ni tips så är det bara till att fråga.

Finns det redan en äldre befintlig hemsida så hjälper vi till med att göra övergången så smidig som möjligt och vi tar även hänsyn till SEO. I vissa fall behåller vi länkstrukturen och ibland väljer vi att göra lokala länkompekningar från fall till fall.

Förvaltning