WordPress

wordpress-header

90% av alla webbsidor vi bygger idag är med WordPress

Inte allt för länge sedan så fanns debatten kring huruvida WordPress skulle ses som ett enkelt bloggverktyg eller om detta verktyg skulle få klassas som ett fulländat CMS-verktyg.

CMS står för Content Management System och är ett system som hjälper en att hantera innehållet på ens hemsidor, lägga till nya sidor, lägg till flera bilder, ändra texter med mera.

Idag betraktas WordPress att vara ett av världens största CMS-system i världen och bygger på öppen källkod vilket innebär att det är gratis att använda. Med detta kommer det närmare 50 000 plugins att använda sig ut av vilket innebär att priset för utvecklingen sjunker jämfört med t.ex. skräddarsydda lösningar där mycket måste kodas från grunden.

WordPress är inte alltid det bästa till alla typer av webbplater men vi tycker att WordPress lämpar sig orehört bra till enkla / medel avancerade webbplatser. Det finns fall då det är bäst att göra en skräddarsydd lösning direkt från början för att spara pengar i framtiden men det är ganska ovanligt.

WordPress är helt enkelt det bästa valet i de flesta fallen.

Öppen källkod

WordPress är gratis vilket gör att en bra hemsida med ett väldigt bra publiceringsverktyg / CMS blir betydligt billigare än om vi som webbyrå skulle koda om allt från grunden. Det vi egentligen tar betalt för är hemsidans design / struktur samt frontend utveckling i HTML5/CSS3 och konfigureringen ut av både gratis plugins men även plugins med licenser som vi står för.

Allt för att ni som kund ska få en webbplats som enkelt går att administrera när väl produkten har blivit levererad.

Bra stöd för SEO i WordPress

Idag är det nästan ett måste att ha en fullt sökmotoroptimerad hemsida för att kunna ta de allra bästa placeringarna i Google eller Bing. WordPress har ett väldigt bra stöd i grunden för SEO och ofta räcker det ganska långt.

Med våra kunskaper kommer vi att gå steget längre och optimera hemsidan ytterligare så ni får en ärlig chans att kunna nå bättre framgångar i sökmotorerna.

Publiceringsverktyg i toppklass

I våra ögon har WordPress ett gränssnitt i toppklass och detta gäller även publiceringsverktyget där det är enkelt att lägga till nytt innehåll i form av bilder och text även för personer som inte är speciellt tekniskt lagda.

Nästan alla personer klarar av WordPress och tack vare det enkla gränssnittet går det snabbt och smidigt att uppdatera sidorna på webbplatsen. Detta underlättar det för oss här på SEOMinds men framförallt blir det lättare för våra kunder.

wordpress-publiceringsverktyg-cms

 

Plugins / Moduler

För att kunna tygla WordPress på rätt sätt krävs det plugins eller så kallade moduler och med WordPress finns det omkring 50 000 plugins att använda dig ut av. Med detta typ av modulsystem går det att spara väldigt mycket utvecklingstid vilket översätts till mindre kostnader och vi använder endast moduler som är stabila och välutvecklade.

Detta får du med våran WordPress lösning

 • Ett användarvänligt administrationsgränsnitt.

  Det är väldigt enkelt att komma igång med att publicera nytt innehåll eller ändra befintligt innehåll via administrationsgränssnittet.

 • Regelbundna WordPress uppdateringar

  Uppgraderingar och uppdateringar från WordPress själva är gratis om du har kunskapen annars finns det vårat supportpaket att köpa till så sköter vi säkerhetsunderhållet så kan ni koncentrera er på eran verksamhet i stället.

 • Bloggandet kan lyfta ditt företag

  Med WordPress kommer där en inbyggd bloggfunktion och vi rekommenderar alla företag att blogga någonstans på webbplatsen. Det ger besökaren en lite mera personlig ton där besökaren får möjligheten till att lära känna företaget på ett personligare sätt.

  Ur ett sökmotoroptimeringsperspektiv är ett kontinuerligt bloggande guld värt i ett långvarigt perspektiv då Google älskar innehåll och framförallt hemsidor som uppdateras ofta.

 • Eran webbplats blir oberoende

  Vi håller inte fast er i något slutet system utan ni blir helt leverantörsoberoende. Ni kommer själva få välja vilket webbhotell ni vill använda och webbplatsen samt domän kommer vara skrivet på ert företag. Vi hjälper så klart till med att ge konsultation kring webbhotell och domäner om så önskas.

  Vi är lite av en WordPress webbyrå som helt enkelt är våran specialitet och vi brinner verkligen för utveckling ut av webbplatser byggda med WordPress.